bopa

Portal públic · Portal del publicador · Backoffice

Website · Portal sharepoint

Tipo de trabajo

· UX Design
· UI Design
· Front-End Development
· Back-End Development
· QA

Tecnología

bopa
bopa
bopa

Objectiu

BOPA és el butlletí oficial del Principat d’Andorra i desde l’any 2017 Sinzerad és l’empresa responsable de l’anàlisi, manteniment i desenvolupament del portal publicador, backoffice i el portal públic.

El repte llençat a Sinzerad va ser el de la migració tecnològica de 3 plataformes amb millores en la tecnologia, la usabilitat i el fluxe de procesos.

bopa
bopa

El repte

Els usuaris del portal públic es queixaven de la seva usabilitat i d’un buscador poc eficaç. L’antic espai era un lloc web que tenia molts anys i que necessitava d’una nova visió.

3 Desktop Desafio scaled
3 Phone Desafio

Flux del procès

El procés comença quan l’usuari, amb perfil de publicador, afegeix l’arxiu al portal de publicador. Aquest arxiu haurà de ser validat pels administradors del backoffice que després de la validació ho afegiran al BOPA on hi ha els altres documents d’altres entitats per tal que tots siguin validats al mateix temps.

4 Desktop Flujo scaled
4 Phone Flujo

Conectant tots els punts (disseny)

Al portal públic l’arbre de menús segueix essent el mateix que en la versió anterior per què ja funcionava.
Hem canviat el diseny de la búsqueda i dels BOPAs per què sigui més senzill d’utilitzar per l’usuari en diferents dispositius.

5 Desktop wireframe scaled
5 Phone Wireframe

Provant cada decisió

Amb l’objectiu de justificar i comprovar les decisions del disseny, vam fer proves d’usabilitat amb diferents perfils d’usuaris amb la finalitat de desenvolupar una solució el més amigable possible.

6 Desktop Usabilidad scaled
6 Phone usabilidad

Una aparença de confiança

Com que es tracta d’una institució pública, vam treballar per aconseguir una línia visual formal amb alguns components moderns.
A partir d’aquí, i considerant el públic objectiu, és van crear els pilars centrals del disseny i, sobre ells, va néixer un sistema de diseny, aplicant imatges elegants a components versàtils.

7 Desktop dsm scaled
7 Phone dsm

La coherència tècnica de tot el sistema

Amb una arquitectura 100% cloud i serverless, la nostra plataforma ofereix una gran flexibilitat i una escalabilitat sense límits. Utilitzant tecnologies innovadores, hem creat un entorn on els recursos es despleguen i gestionen automàticament, permetent una experiència d’usuari ininterrumpuda.

Aquesta infraestructura no solament millora el rendiment, sinó que també optimitza els costos i garantitza la disponibilitat en qualsevol moment i lloc, oferint d’aquesta manera solucions àgils i adaptatives pels nostres usuaris.

8 Desktop coherencia tecnica scaled
8 phone coherencia tecnica

Una recerca més inteligent

Per solucionar un dels principals punts de dolor dels usuaris, vam utilitzar la solució Azure Cognitive Search que és una potent eina de búsqueda basada en el núvol de Microsoft Azure. Amb Azure Cognitive Search, les organitzacions poden indexar grans volums de dades i proporcionar experiències de búsqueda ràpides i precises.

A més a més, integra tecnologies d’inteligència artificial per enriquir la rellevància i la precisió de les búsquedes.

9 Desktop busqueda scaled
9 phone busqueda

Claus de l'èxit

Després d’escoltar l’usuari i coneixent les capacitats de la tecnologia Azure Cognitive Search vam buscar la millor solució possible per satisfer les seves necessitats i les del client.

10 Desktop resultado scaled
10 Phone resultado

Properes passes

Sinzerad continuarà acompanyant el BOPA en els seus projectes, amb la certesa que sempre farem el millor amb la millor tecnologia i els millors professionals possibles.

Transforma els teus projectes en realitats innovadores