L’era dels copilots

Tots els que ens dediquem a temes tecnològics estem seguint amb atenció les evolucions que tots els fabricants ens estan donant amb les tecnologies d’IA com podrien ser les d’OpenAI, o les aplicacions de la tecnologia d’OpenAI que està fent Microsoft amb els seus Copilot. És una revolució! Imagineu que tots tinguem a la nostra mà un assistent intel·ligent, entrenat amb molt de coneixement, molt més del que podem processar els humans en molts anys d’estudi, i que ens triï en cada moment la informació que necessitem d’entre la gran quantitat d’informació de la que disposa.

Però anem per parts…

Els copilots tecnològics són eines basades en intel·ligència artificial que assisteixen als usuaris en diverses tasques. Un exemple destacat és el Copilot de Microsoft, dissenyat per integrar-se amb les eines i aplicacions ja existents de la suite de Microsoft. Aquests sistemes no només automatitzen tasques repetitives sinó que també ofereixen assistència contextual i aprenentatge continu, adaptant-se a les necessitats específiques dels usuaris.

La implementació de copilots especialitzats pot transformar significativament la productivitat en el lloc de treball. Amb eines que gestionen tasques mundanes o complexes, els empleats poden concentrar-se en tasques que requereixen un pensament més crític i creatiu. Això no només millora la productivitat, sinó que també pot augmentar la satisfacció laboral, ja que els empleats se senten més realitzats treballant en tasques més significatives.

És important recordar que, mentre aquestes eines poden fer moltes coses, no substitueixen als humans i el seu criteri. Avui dia, l’ús més efectiu d’aquestes eines és quan s’utilitzen simbiòticament amb els humans. La màquina per a les tasques rutinàries i l’humà per a la presa de decisions usant les dades proporcionades per la IA.

Això és només el principi… Copilot en la Realitat Augmentada: Un Nou Horitzó.

La integració del Copilot en la realitat augmentada (RA) obre un nou horitzó en l’era dels copilots. La RA combina elements del món real amb dades i imatges virtuals, creant una experiència immersiva i interactiva. En aquest context, el Copilot pot actuar com una guia o assistent virtual, proporcionant informació i suport en temps real.

Estem davant d’una revolució tecnològica com no s’ha vist en anys i que, a més, tenen una aplicació pràctica innegable.

Tots els humans ens haurem d’adaptar a aquesta nova tecnologia i aprendre a aplicar-la, igual que en el seu dia vàrem aprendre a utilitzar la màquina d’escriure, conduir un cotxe o el paquet Office. Segur que en les ofertes de treball es demanarà saber utilitzar ChatGPT, Bard, … molt aviat, però no ens substituiran, almenys a curt termini. O si…, potser alguns llocs de treball que no aportin cap valor afegit seran substituïts per la IA, però en la meva opinió, la IA està lluny de substituir els humans en creativitat, raonament i presa de decisions.

Us convido a explorar les aplicacions de la IA en Digital Workplace, Gestió documental i anàlisi de dades en projectes reals en els que treballa SinzerAD.

https://joanguixa.tech/

La transformació digital comença aquí!

Ens agradaria ajudar-te, posa't en contacte amb nosaltres.

Compartir

Últims articles

L’era dels copilots

Tots els que ens dediquem a temes tecnològics estem seguint amb atenció les evolucions que tots els fabricants ens estan donant amb les tecnologies d’IA com podrien ser les d’OpenAI,

Llegir més »

Subscriu-te al nostre newsletter

Mantén-te informat sobre les últimes notícies de tecnologia de la informació i articles escrits pels nostres col·laboradors subscrivint-te a la nostra newsletter.