Microsoft deixa de donar suport per Windows Server i SQL Server per a les versions del 2012

azure

SQL Server 2012 va arribar al final del seu suport el 12 de juliol de 2022, i Windows Server 2012/2012 R2 va finalitzar el seu suport el 10 d’octubre de 2023. Després d’aquestes dates, aquests programari deixa de rebre actualitzacions de seguretat, actualitzacions crítiques, correccions d’errors i suport tècnic.

Sense Més Actualitzacions de Seguretat: Un dels aspectes més crítics del final del suport és que Microsoft ja no llançarà actualitzacions de seguretat per a aquests productes. Això pot deixar els sistemes que executin aquestes versions més vulnerables a atacs cibernètics.

Riscos de “Compliance”: Les empreses poden enfrontar-se a problemes de compliance, ja que executar programari que no rep actualitzacions de seguretat pot no complir amb les normatives i estàndards de la indústria, que sovint exigeixen sistemes actualitzats i segurs.

Sense Suport Tècnic: Microsoft ja no oferirà suport tècnic per a aquestes versions. Això significa que qualsevol problema tècnic o fallada del sistema haurà de ser abordat sense suport directe de Microsoft.

Recomanacions d’actualització: Típicament, Microsoft encoratja els usuaris a actualitzar-se a les últimes versions del seu programari. Per a Windows Server, això significaria actualitzar-se a una versió més nova com Windows Server 2022. Per a SQL Server, seria aconsellable actualitzar-se a una versió més recent com SQL Server 2019 o Azure SQL.

azure1111

Quan s’enfronten al final del suport per a Windows Server 2012 i SQL Server 2012, les organitzacions tenen diverses solucions a considerar.

Actualitzar a una Versió Més Nova: Actualitzar a les últimes versions de Windows Server (com 2019 o 2022) i SQL Server (com 2019 o Azure SQL). Això assegura el suport continu, actualitzacions de seguretat i accés a noves funcionalitats. Pot requerir actualitzacions de maquinari si la infraestructura actual no està certificada per a la nova versió.

Migrar al Núvol: Migrar a serveis en el núvol com Microsoft Azure o Amazon Web Services (AWS). Els serveis en el núvol ofereixen escalabilitat, actualitzacions regulars i sovint característiques de seguretat millorades. Les organitzacions poden considerar Azure SQL Database o Azure Virtual Machines per a Windows Server.

Suport de Tercers: Algunes empreses s’especialitzen en proporcionar suport per a programari fora de suport. Això pot ser una mesura temporal però no substitueix la necessitat d’una actualització, ja que els proveïdors de tercers no poden oferir actualitzacions de seguretat oficials.

azure2222

Azure ofereix fins a un 85% de reducció en preu de la tarifa estàndard de pagament per us aprofitant les teves llicencies actuals de Windows Server i SQL server. Com també combinar-ho conjuntament amb les instancies reservades.

Triar la solució correcta implica avaluar les necessitats específiques de l’organització, els costos involucrats i els riscos potencials d’estar en una plataforma sense suport. Si et trobes en aquesta situació, et recomanem que ho consultis amb nostres consultors en Cloud.

Compartir

Transforma els teus projectes en realitats innovadores

Últims articles