UX/UI Design

Actualment, la relació que l’usuari estableix amb un producte va més enllà del simple fet de comprar alguna cosa o visitar un lloc web. Aquestes accions tenen com a consequència emocions o sentiments que es presenten com un lligam que es defineix com a experiència d’usuari i el responsable de que aquesta experiència sigui la millor possible és el UI/UX Designer.

Un UI/UX Designer o un Dissenyador UI/UX és el professional que es fa càrrec de supervisar l’experiència d’usuari, la UX (User Experience), és a dir, la manera en què els usuaris interactuen amb un lloc web o una aplicació, o fins i tot amb un producte o servei.

La clau del seu treball és conèixer aquests usuaris: sabent quins són els seus gustos o el que necessiten, és molt més senzill elaborar l’estratègia necessària per donar resposta a aquestes necessitats de la manera més satisfactòria.

Desenvolupem projectes a mida per resoldre reptes de negoci de la manera més eficient i adaptada a les necessitats de l’empresa.

designThink ca

Design thinking

El procés de Design Thinking és una metodologia centrada en l’usuari, que busca respondre a les seves necessitats de manera innovadora i creativa.

El més important durant el procés és conèixer l’usuari per saber què cal oferir-li. Però no requereix únicament un esforç mental, és necessari posar-nos en el seu lloc per descobrir de primera mà els seus pensaments, opinions i queixes.

 • Empatitzar
 • Definir
 • Idear
 • Prototipar
 • Testejar

User experience design​

Es parla de disseny UX (user experience design) amb la finalitat de definir el disseny de l’experiència de l’usuari. Per “disseny” s’entén sobretot la “concepció” de l’experiència de l’usuari més que la creació visual.

El paper d’un dissenyador UX consisteix en pensar, reflexionar i crear no només el producte, la interfície d’usuari, sinó també l’experiència de l’usuari que aquest genera.

Per realitzar un disseny UX cal tenir en compte les expectatives, necessitats i possibles desitjos dels usuaris.

Podem definir el disseny UX com un procés compost per diferents etapes:

 • Research o investigació
 • Organització i estructura
 • Esbossos i prototips de baix nivell
ux
ui

User interface design​

Es refereix a la creació de la interfície, que pot ser visual o desenvolupada principalment amb llenguatges com HTML, CSS o JavaScript.

Les eleccions de disseny que es fan en crear una interfície són determinants per aconseguir simplicitat, claredat i simpatia. Si el disseny del lloc web és confús o difícil de llegir, l’usuari sortirà corrents!

El dissenyador d’UI és, per tant, el principal responsable de l’aspecte visual de la interfície i de decidir el viatge de l’usuari.

 • Sistema de disseny
 • Esbossos i prototips d’alt nivelll
 • Proves d’usabilitat

FAQs

El disseny UX/UI és important en el desenvolupament de programari perquè millora l’experiència de l’usuari i la satisfacció, la qual cosa a la vegada augmenta l’adopció i la retenció d’usuaris. També pot millorar l’eficiència i la productivitat al reduir la corba d’aprenentatge i minimitzar la necessitat de suport de l’usuari.

El disseny UX/UI s’integra en el procés de desenvolupament de programari a través de la col·laboració i la retroalimentació contínua entre l’equip de disseny i l’equip de desenvolupament. El disseny de la interfície es realitza en etapes primerenques del procés, i els prototips se sotmeten a prova amb els usuaris per obtenir retroalimentació. Els resultats de la retroalimentació s’utilitzen per iterar en el disseny i s’integren en el procés de desenvolupament del programari.

El procés típic de disseny UX/UI en el desenvolupament de programari implica la investigació d’usuaris, la definició dels requisits de l’usuari, la creació de wireframes i prototips, el disseny visual i l’avaluació i optimització del disseny. Aquest procés es repeteix en iteracions a mesura que s’obrebé retroalimentació dels usuaris i es realitzaran millores.

El disseny UX/UI pot afectar significativament la rendibilitat d’un projecte de programari. Un bon disseny pot millorar l’experiència de l’usuari i augmentar l’adopció i retenció d’usuaris, el que pot conduir a majors ingressos i reducció de costos de suport a l’usuari. D’altra banda, un mal disseny pot resultar en altes taxes d’abandonament d’usuaris, el que pot ser costós en termes de temps i recursos invertits en el desenvolupament del programari.

Transforma els teus projectes en realitats innovadores