Transformació digital, el mantra dels nostres dies

Els qui em coneixen saben que no sóc gaire donat a publicar els meus pensaments i idees a les xarxes, tot i que m’agrada compartir-los i debatre’ls en una bona trobada amb col·laboradors, clients i amics.

Com deia Gandhi, per canviar el món has de canviar-te tu primer, i això és el que començaré a fer. M’he proposat publicar un article setmanalment per aportar una mica de llum a això que els experts en màrqueting han anomenat “transformació digital”.

Tothom en parla, es creen agències dels governs per fomentar-la, es concedeixen subvencions… però… per què és tan important? Què m’aporta? I el que potser és més rellevant i poca gent aporta claredat sobre el tema… per on començo?

Per què és tan important?

La transformació digital és la integració de tecnologia digital en totes les àrees d’una empresa, canviant fonamentalment la forma en què opera i proporciona valor als seus clients. També suposa un canvi cultural que requereix que les organitzacions desafïn constantment l’estatus quo, experimentin i es sentin còmodes amb el fracàs.

La transformació digital pot implicar la reelaboració dels productes, processos i estratègies dins de l’organització mitjançant l’aprofitament de la tecnologia digital.

Com a tal, la transformació digital requereix una anàlisi i reinvenció de la majoria, si no de totes les àrees dins de l’organització, la seva cadena de subministrament i flux de treball, les habilitats dels seus empleats, així com processos de discussió a nivell de junta directiva, interaccions amb clients i el seu valor per a les parts interessades.

La transformació digital ajuda una organització a seguir el ritme de les demandes emergents dels clients, mantenint-les en el futur. La transformació digital permet que les organitzacions competin millor en un entorn econòmic que canvia constantment a mesura que la tecnologia evoluciona. Amb aquest objectiu, la transformació digital és necessària per a qualsevol empresa, organització sense ànim de lucre o institució que busqui sobreviure en el futur.

Què m’aporta?

Adaptabilitat i agilitat, com diu una persona molt sàvia que conec, no és el peix gros qui es menja el petit, sinó el ràpid al lent.

Si aconseguim una transformació digital exitosa a la nostra empresa, podrem centrar els nostres empleats en els processos clau de l’empresa i no en entrar dades, revisar dades, les tasques repetitives i de poc valor que les facin les màquines.

Centrem els esforços humans (més intel·ligents a priori) a escoltar els clients i empleats, adaptar la nostra oferta de productes i serveis a les seves necessitats i, en definitiva, aportar molt més valor al mercat.

Les organitzacions pesades, molt manuales i rudimentàries, empren grans esforços en executar processos manuals, copiar i entrar dades, per què no dedicar màquines a aquestes tasques sense valor i usar la intel·ligència de les persones per centrar-les en el que realment és important? Dediquem-nos als clients!

Per on començo?

Quan un client em pregunta “Joan, això que em dius està molt bé, però… per on començo,” sempre li dic que comenci pels processos que tinguin un impacte major en els clients. Millora aquests processos, siguin els que siguin, i sobretot, pren-te-ho amb molta calma. És un procés de transformació, no només tecnologia per tecnologia, i si alguna cosa és complicada, és canviar les persones i la seva manera de fer les coses.

La transformació digital és com menjar-se un elefant. No només un elefant, sinó un elefant en moviment, que va canviant (la tecnologia avança a un ritme vertiginós), per la qual cosa hem de menjar-lo a poc a poc i adaptar-nos a les diferents solucions i tecnologies que apareixen.

Us convido a seguir llegint la resta d’articles que aniré publicant sobre la transformació digital, sistemes, paraules tècniques que escoltem i no sabem com implementar, com abordar els canvis dins de l’empresa.

Amb aquests articles us vull demostrar que està a l’abast de tots i, amb una mica de creativitat, podem transformar la forma com fem les coses, per canviar com ens relacionem amb els clients, empleats i proveïdors i donar la volta als nostres negocis per ser més eficients, de més valor i, per tant, més propensos a l’èxit.

I això és al que ens dediquem a SinzerAD, a resoldre els problemes que ens plantegen els clients, des d’una perspectiva humana i buscant sempre el major retorn. Però està clar que només podrem transformar si tots els membres de l’empresa tenen aquesta visió.

https://joanguixa.tech/

La transformació digital comença aquí!

Ens agradaria ajudar-te, posa't en contacte amb nosaltres.

Compartir

Últims articles

L’era dels copilots

Tots els que ens dediquem a temes tecnològics estem seguint amb atenció les evolucions que tots els fabricants ens estan donant amb les tecnologies d’IA com podrien ser les d’OpenAI,

Llegir més »

Subscriu-te al nostre newsletter

Mantén-te informat sobre les últimes notícies de tecnologia de la informació i articles escrits pels nostres col·laboradors subscrivint-te a la nostra newsletter.